Var med och hjälp oss ge världens bästa budskap,
evangeliet om Jesus, till världen.

Kampanjer

Jesus i centrum

Ett av det arbetsredskap Life Mission använder sig av är kampanjer. Genom att bjuda in en till offentlig samlingsplats; en idrottshall, arena, kulturcenter eller ett öppet fält sänker vi trösklarna för människor att komma och lyssna på evangeliet.
Upplägget på kampanjerna anpassas för att bli relevant för den kultur vi arbetar i men budskapet om Jesus står alltid i centrum och presenteras genom musik, drama och ett tydligt predikat evangelium.

Samarbete med lokala församlingar

Alla våra kampanjer genomförs i samarbete med lokala församlingar.
Kampanjmötena hålls vanligtvis kvällstid och på förmiddagarna har vi ofta seminarier för att utrusta och uppmuntra de lokala troende och ledare.
Genom en kampanj får församlingen i området möjlighet att nå ut med budskapet på ett sätt som annars inte är möjligt. De lokala församlingarna sköter marknadsföringen, bjuder in människor och uppföljningen av de som sökt frälsning. Vår ambition är alltid att så många som möjligt ska bli en del av en kristen gemenskap och lärjungatränade.

Resultatet

På våra kampanjer brukar vi se hundratals människor söka frälsning, bli helade och befriade. Resultatet blir att de lokala församlingarna växer och nya församlingar grundas. En annan positiv effekt av kampanjerna är att det skapar en enhet bland församlingarna då man samlas kring det gemensamma uppdraget Jesus gett oss. Vi tar alltid med oss team på våra kampanjer och om du eller din församling vill samarbeta med oss kring en kampanj så hör av dig till oss!

Lokala missionärer

Fördelarna är många

Ett effektivt alternativ till att sända ut egna missionärer är att jobba med lokala missionärer som når sitt eget folk med evangeliet. Våra lokala medarbetare arbetar bland annat med församlingsplantering, ledarträning och barn- och ungdomsarbete. Det finns flera klara fördelar att jobba med lokala partners.

  • De förstår kulturen och språket
  • De är billiga att stödja
  • De kan verka på platser som är stängda för västerlänningar
    Just nu stödjer vi 21 lokala missionärer!

Exempel på ett par lokala missionärer vi stödjer

Avdija planterar församlingar på Balkan!

Avdija bor i den södra delen av Serbien, bara någon timmes bilfärd bort från Kosova och Makedonien.
Avdija Jasarevic är en av våra lokala missionärer. Han bor i den södra delen av Sebien, i staden Vranje, bara någon timmes bilfärd bort från Kosova och Makedonien.
Detta är den del av Europa som ibland kallas för Balkanhalvön och utgör en av de minst evangeliserade delarna i Europa.

Avdija är 31 år och har ett barn tillsammans med sin fru Zorica. Han brinner för lovsång, bön och att träna en ung generation att leva ett liv i Jesus efterföljd. Han leder en församling fylld med unga människor och är också involverad i att grunda nya församlingar.

– Min vision och dröm är att vi ska få bygga ett andligt center som ska bli till välsignelse för hela Balkan! säger Avdija inspirerat.

Under de senaste åren har Avdija med team fått se en ungdomsväckelse bryta fram bland romerna och många har tagit beslutet att följa Jesus och döpa sig. Behovet av fler andliga föräldrar är stort. Avdija berättar:

– Många har kommit till tro på Jesus den senaste tiden och vi behöver därför träna nya ledare. Vi drömmer om att se inte bara vår stad utan hela vårt land och region förvandlas av Jesus!

Clement vill resa upp tre hundra missionärer!

Clement växte inte upp i en kristen familj utan var tvärtom mycket kritisk till allt vad kristen tro hette.
Clement växte inte upp i en kristen familj utan var tvärtom mycket kritisk till allt vad kristen tro hette. Han tillhörde majoritetsreligionen i sitt land och offrade i det lokala templet. Men trots alla offer blev Clements böner obesvarade och han kände en besvikelse på livet då han bland annat inte lyckades få något jobb efter avslutad examen. Den enda kristna släktingen han hade erbjöd sig att be för Clement, något han motvilligt tackade ja till. Men bara någon dag efter förbönen fick Clement det efterlängtade jobbet!
Clement snodde i hemlighet med sig ett Nya Testamente från sin släkting och började läsa. Under läsningen blev han alltmer fascinerad av berättelsen om Jesus och gradvis började en tro växa fram. De följande nätterna väcktes han fem på morgonen av en röst som sa :

  • ”Clement, gå upp och be”

Clement trodde först att han höll på att förlora förståndet men när rösten fortsatte så började han gå upp på morgonen och be till den Gud han läst om i sitt Nya testamente. Och Gud mötte med honom! För att göra en lång historia kort så valde Clement att följa Jesus helhjärtad och blev efter en tid kallad till tjänst. Idag har han fått leda en stor del av sin släkt till Jesus, planterat en församling med många hundra medlemmar och lever med visionen att träna och sända 300 missionärer för att nå sitt land med evangeliet.

Teamresor

Vi har under åren tagit med många team ut på missionsfältet och flera berättar om att det varit en livsförvandlade upplevelse.

Varför reser vi i team?

Vi vill vara med och ge fler människor erfarenhet av mission! Missionsuppdraget är helt enkelt för stort och viktigt för att bara ett fåtal ska engagera sig. Vi vill också vara med och träna och utrusta de som reser med oss och ger utrymme för teamarna att använda sina gåvor.

Vem kan åka med?

Om du vill se Guds rike utbreda sig, växa i din tro och göra skillnad för människor som inte känner Jesus då är teamresor något för dig. Förutsatt att du fyllt 18 år är du välkommen att skicka in en intresseanmälan till en av våra kommande teamresor.

“Att resa på missionsresa med teamet från Life mission är något jag aldrig kommer att glömma! Det var så inspirerande och fantastiskt att få träffa så många olika människor med helt annan kultur. Att få se hur många av romerna i Europa har det var en ögonöppnare. Jag har själv växt otroligt mycket efter resan, där jag fick uppleva så många mirakler som Gud gjorde. Människor blev helade från andningssvårigheter, dövhet, blindhet och smärta i kroppen. Och det bästa av allt, människor blev frälsta och tog emot Jesus i sina hjärtan. Jag har fått en stor kärlek till mission efter resan och tackar inte nej till att resa igen!”

-Daniel Oscarsson

”En höjdpunkt under missionsresan med Life mission var att få träffa barnen, vi kunde inte förstå varandra mer än enstaka ord men vi kunde dansa och prisa Gud tillsammans. Den glädjen är obeskrivlig. Resan till Bulgarien har inneburit att jag fått upp nya ögon för mission och fått ett nytt hjärta för människor. Jag märkte att när jag kom tillbaka till Sverige gick i en ny frimodigt det som tidigare känts som ”borden” var bortblåst nu var det Guds kärlek som ledde mig.”

-Lova Viklund

Freedom Project

”Lossa orättfärdiga bojor, lös okets band, släpp de förtryckta fria, bryt sönder alla ok” (Jes 58:4)
Tyvärr är det ett brutalt faktum att det moderna slaveriet idag håller miljontals barn, kvinnor och män fångna. Människor som lever med fysiska och psykiska hot och tvingas att jobba med liten eller ingen lön alls. Trafficking och sexlaveriet utgör idag en av de största inkomstkällorna i den kriminella världen vid sidan om drog – och vapenhandel.

Skuldslavar

En annan typ av slaveri är de så kallade skuldslavarna. De utgörs ofta av familjer som pressats att ta lån för att finansiera t.ex. sitt barns sjukvård. De måste sedan bo och arbeta av sin skuld på fabriker - men kombinationen av extremt låg lön och ränta gör att skulden stiger. När föräldrarna går bort ärver barnen skulden.

Friköp av familjer

Vi arbetar konkret genom att friköpa familjer som lever som skuldslavar i Sydasien. Utmaningarna för en familj efter friköpandet är fortfarande många, men det äger sin frihet och barnen behöver inte längre tvingas att avstå från skolan för att jobba.
Jesus kom för att ge frihet för de fångna och det inkluderar även de individer som lever i modernt slaveri!
Låt oss göra skillnad. Ett barn, en familj i taget.

Sverigemission

Mer info kommer…

Title