Brev från en nutida troshjälte!

Att ge tillbaka Kyrka är något som vi gör tillsammans och bygger på varje enskild människas engagemang och bidrag. När vi ger av vår ekonomi till Guds verk så ger vi egentligen tillbaka en liten bit av allt det vi fått att förvalta. Tillsammans kan vi hjälpa fler att upptäcka Jesus och växa i tron. Tack för att du vill vara med och göra detta!

Troshjältarna. Vi kan läsa om dem i Bibeln och i kyrkans historia; Abraham, Ester, Maria och Paulus för att nämna några. Eller C.H Spurgeon, Kathryn Kulman och Lewi Pethrus som exempel från det senaste århundrandet. Men för alla kända namn finns tusentals troshjältar vars historia aldrig blir berättad. Nutida hjältar som står i frontlinjen för Guds rike. Life Mission har valt att ställa sig sida vid sida med några av dem och stödja dem i bön och ekonomiskt. Här kan du läsa om hur Jesus kallade en av våra lokala missionärer att tjäna honom bland de onådda folken i Sydasien.

Efter att jag gav mitt liv till Jesus talade Gud till mig vid ett flertal tillfällen genom drömmar.  I drömmarna såg jag mig stå vid ett berg.  Jag förstod inte riktigt drömmen men talade med min pastor som tolkade drömmen och trodde att Gud kallade mig att tjäna honom i de norra delarna av landet. Efter en tid fick jag möjlighet att gå Bibelskola och under tiden på Bibelskolan gick jag regelbundet till skolans bönerum. Vid ett tillfälle i bönerummet hörde jag Gud tala till mig:

“Efter att jag gav mitt liv till Jesus talade Gud till mig vid ett flertal tillfällen genom drömmar.  I drömmarna såg jag mig stå vid ett berg

  • Jag kommer ta dig till det norra delarna av landet och jag kommer använda dig att nå platser som aldrig nåtts, områden där mitt namn ännu inte är känt.

Gud sa till mig att hämta en karta och jag upplevde det som att han själv placerade mina händer på den norra delen av landet och tårarna strömmade ner för mina kinder när jag upplevde Guds närvaro.

Genom en gästade lärare på Bibelskolan fick jag höra talas om en plats där det fanns några lokala troende men inga ledare. Platsen låg på ett avskilt ställe, tio timmars bussfärd långt upp i norra delen av vårt land. De första jag träffade på när jag klev av bussen var beväpnade religiösa extremister. Jag hade inga relationer med folket, kunde inte deras språk och var väldigt rädd. Jag lämnade platsen och tänkte att jag aldrig skulle komma tillbaka. Men samma natt talade Gud till mig återigen i en dröm:

Varför har du lämnat den plats jag lett dig till?

I samma dröm fick jag ett bibelord ifrån Josua 1:8 där Gud lovar Josua att han ska inta varje område som han sätter sin fot på och att Gud alltid skulle vara med honom. Efter detta kom ett övernaturligt mod över mig.  När vårt tre månaders lov inföll på Bibelskolan valde jag att spendera hela den tiden i detta område och genom Guds nåd fick  jag leda 17 personer till Jesus.  Alla dessa blev också döpta. Sedan en tid lever jag nu på denna plats och har också planterat ytterligare en församling i en närliggande stad. Den församlingen samlar nu regelbundet 25 vuxna personer för gudstjänst Vi har fått vara med och starta två vuxenskolor och min fru driver även en liten söndagsskola för barnen. 

      Vid ett flertal tillfällen har vi blivit attackerade av extremister som kommit till vårt hus och kastat stenar. Vid ett tillfälle när jag var på väg till en av våra församlingsplanteringar blev vi beskjutna, men Guds änglar har skyddat oss. Min vision är nu att ta evangeliet till bergsbygden i hela vårt land och till alla de platser som inte vet vem Jesus Kristus är.

Kom ihåg mig i era böner.

  Asif

  • Av säkerhetskäl kan inte exakta geografiska platser nämnas eller personens riktiga namn skrivas ut.