Väckelse bland romerna!

Stämplade, fattiga och dömda till utanförskap. Det är en bild som många bär av Europas 15 miljoner stora romska befolkning. Men i det tysta pågår en revolution – evangeliet bryter fram med kraft bland den romska befolkningen!   
        Hundratusentals romer har de senaste åren blivit personligt kristna. Och evangeliet om Jesus har gett dem del av en annan berättelse som säger att de som folk kan vara förkastade av människor men är utvalda, välsignade och accepterade av Gud!    
 Life Mission har under flera år arbetat för att nå romer på Balkanhalvön i östra Europa. Vi har fått se hundratals ta emot Jesus när vi predikat på kampanjmöten i idrottshallar, sportarenor, öppna fält och i små bykyrkor. I början av oktober reste vi återigen ner med ett team till södra Serbien för att hålla utåtriktade möten i byarna och ledarträning.

.

Under resan möttes vi av en härlig väckelseatmosfär med många ungdomar som brann för Gud. Avdija Jasarevic, pastor och församlingsplanterare berättade för oss om det andliga skeende som initierats.

– Många har kommit till tro på Jesus den senaste perioden! För bara några veckor sedan hade vi ett dop (se bild nedan) i samhället Vranska Branje där nästan femtio personer lät döpa sig! Det är väckelse! sa Avdijia 

Det var också glädjande att höra att den kampanjsatsning vi höll i april månad hade gett goda resultat med nya människor som kommit till tro och blivit helade.

Kyrkolokalerna som som vi besökte var sprängfyllda och Avdijia delade under resan sin dröm med oss om att få bygga nya kyrklokaler i huvudförsamlingen PEC Immanuel i staden Vranje samt i Vranska Banja. 

– Jag tror att vi ska få se att andligt center växa fram som ska få beröra hela Balkan! 

Under resan fick vi se flera ungdomar fatta beslut att börja följa Jesus och många av dem blev fyllda med den helige Ande. Under söndagens seminarier var hungern efter Guds ord stor och vi ser fortsatt ett stort behov av att ge mer träning till de nyfrälsta och få se en ung generation av ledare resas upp.